Rata raketer. Och mer randigt..



Gillar inte att det skall skjutas upp massa raketer (pengar) på nyår. Framförallt smällarna  stör mig verkligen.

Nyår skall tillbringas framför spisen som den äkta husmor jag är hihi..Gott jamie Oliver recept skall lagas.Dofterna av Parmainlindad stek med karljohansvamp ska spridas i köket. Lägger upp receptet senare. Det är mitt favoritfestrecept..

Bilden är från i fredags..Slö med bilduppladdningen..

2009..snart...


Jag med favoriterna Ramones i bakgrunden..

Detta år har kännetecknats av många outfitbilder. Och mysigamiddagar lagade till tonerna av Ramones. Så detta är en minst sagt passade bild att summera året med, även om den är relativt nytagen. Bilden togs i fredags på puben Mods med Ramones i randigt i bakgrunden. Den nya randiga favoritklänningen från HM var på. Ramones och randigt. Ja, det är jag i nötskal.. 

Insnöad..



Insnöad på The Hills som jag är blev jag löjligt glad när jag fick veta att en femte säsong har premiär i vår. Kommer nog inte att kolla på Whitneys serie The city, hon är en ganska färglös karaktär i serien tycker jag. Någon modemedvetenhet verkar hon inte heller besitta, i alla fall inte av denna bilden att döma.

imorgon åker jag till pojkvännens föräldrar så det blir ytterligare en julafton för min del. Och fler presenter att ge. Och öppna. Nu ska jag slå in de resterande klapparna. Och skriva passande rim.

Last Christmas..



Last Christmas. Med Wham ha, ha. Så roligt åttiotalig..

Julmat...


Köttfärs VS

lördagens indiska gryta...

Igår gjorde jag köttbullar. Idag skall de ätas. Även om jag dock tjuvåt ganska många igår..
Går dock inte upp mot indisk mat. Som Maia och jag lagade i lördags. Var så gott. Och trevligt. Föredrar faktiskt en puttrande gryta framför att slavsteka. Jag blev så trött efter andra satsen färs så jag satte mig på en stol för att steka resten av köttbullarna. Puh..Men så hade jag i och för sig traskat runt på stan ett tag innan. Och varit hos frisören. ja, vad jobbit man har det..

Jul i stan!


God Jul..från Lund

Redan vid tiotiden gav jag mig ut idag för att handla de sista julklapparna. Det blev fler klappar än vad jag från början hade tänkt. Hittade så många bra och passande presenter. Det är ju lite av en jultradition för mig att handla de sista klapparna på själva julafton..
Sedan kolllade jag på de senaste Hills avsnittet. Nog det bästa på hela säsongen..Blev så inne i det så jag missade de första minutrarna av Kalle (som jag brukar se, sen brukar jag skippa resten)


Dan före dan..

 

Och så kom då äntligen lönen. Till och med lite större än vad jag faktiskt räknat med. Härligt. Så nu kan jag handla julklappar tillslut. Men först ska det lagas köttbullar. Hinner jag inte med klappköp idag finns det en dag imorgon också. Brukar ju ta en vända på stan på julafton sådär i sista minuten...

Var förresten hos frissan idag och blev påmind om denna låten med Kent. Den är så bra. Kunde lyssna hur mycket som helst på den då den kom. Den enda Kentlåten jag verkligen gillar tror jag. Annars har jag lite svårt för Jocke Bergs klagande stämma. Men här funkar den fint...
Nu åter till köttbullarna..

Kvällens outfit..







Eftersom jag fortfarande är uppe så kan jag likväl lägga upp kvällen/dagens outfit. Eller hur?
Linne  från Warehouse, marinblå kofta från HM och Kkol från Indiska hag haft på mig ikväll. Nu väntar sängen..

Indisk gryta, The Hills och SATC...


Kollade på The Hills och åt morötter

Sex and The City..

Har varit en mycket trevlig kväll. Indisk mat, The Hills och SATC kan aldrig slå fel. Sitter nu och äter resterna från middagen och lyssnar på Leonard Cohen på Spotify. Har upptäck lite fler låtar som jag ej tidigare lyssnat på. Trodde inte kunde finnas fler.. Tittar även igenom kvällens fotogalleri. Så jag bjuder på en del bilder. En del (roliga) bilder håller jag för mig själv.

Enkelt...



och så snyggt med ett enkelt grått linne och supertighta jeans. Här på Lo Bosworth från The  Hills. Det långa halsbandet är pricken över i.

Home alone..



Har varit ute och käkat med min mamma ikväll. Igår var det jobbjulfest. Oväntat kul. Tänkte gå hem vid tio. Kom hem halv två. Ja, så kan det gå..
E ensam hemma nu. Pojkvännen är i Blekinge.Så nu kan lyssna på vad jag vill nu. Härligt. Ändå åker hörlörarna på. För att skona grannarna. Eller kanske av gammal vana.
Lyssnat på Leonard Cohen.  Överdoserat  The Hills. Tagit outfitbild. Men det är tom och tyst. Men mysigt ändå.
Imorgon blir det SATCkväll. Och indisk mat med Maia. 

Outfit ikväll
: Svart Soaked in luxuryklänning, lila kofta från HM. Läderskärp från HM.
Parfym ikväll: Daisy Marc jacobs.


Effektiv dag.


Drack en god chailatte och åt en äcklig baguette med hummus på Espressohouse.

Whiihoo, har hunnit med en hel massa saker idag. Sökt jobb, städat, julklappsspanat, lunchat på espressohouse, bloggat. Sen ska jag snart åka till jobbet. Effektivaste dagen på länge. Verkligen.

En doft av sommar




Ska ner på stan nu och kolla efter lite julklappar, men jag ska bara titta,  köpa kan jag inte göra förrän lönen kommer på tisdag. Jag minimerar alltså lillejulaftonhetsen.  Har på mig Pacific Paradise idag, en av de där Escada sommardofterna. Knappast passande för en julklappsletande på stan, då passar en lite tyngre, kryddigare doft. Men jag kände för en liten påminnelse om sommaren idag. Dessutom doftar den gott av lime, ananas, kokossorbet lilja, orkidé tillsammans med tonka böna, ekträ, rosenträ och vanilj. Perfekt.

I telefonkö...


Ska bli skoj att se detta avsnitt, då Heidi och Specer Bratt gifter ? sig..

Har precis ätit en stor tallrik makaroner indränkta i ketchup och kollat på the Hills aftershow. Inte lika bra som serien i sig men ändå ganska underhållande. Detta sysselsatte jag mig med medan jag satt  i  telefonkö. Som nummer 47. Jag kom fram tillslut. Själva The Hills avsnittet tänker jag vänta med. Jag började alltså  i bakvänd ordning med aftershowen. Avsnittet vill jag nämligen ge min fulla koncentration..

Gårdagens outfit..



Var inte alls så slö som jag förtjänade igår. Tog mig en tur ut på cykeln. Sen gjorde jag Chili. Sin carne. Alltså med quorn istället för med kött. Gott blev det och det finns rester kvar från igår som jag har mumsat på under dagen. Nu bär det iväg till jobbet.

Igår bar jag lila klänning från Gina, lila strumpbyxor från Åhlens. Halsband från Pilgrim.

Allt är gratis....


Grogg, godis och goda chips...

Helgen har varit alldeles, alldeles underbar, så bra blev den att det faktiskt inte gör så värst mycket att det är tråkmåndag igen.
I lördags blev jag firad ute på en mysig restaurang i Malmö av två fina vänner. Var först inte så sugen på att åka in till Malmö då jag inte har ett ruttet öre kvar denna månad men det blev helt galet bra. Vi blev bjudana. På rubbet, en nota på över 1000 kronor. Av restaurangen. Det var en konsert vägg i vägg och ljudet var lite högt, inte så det störde men det var HÖGT.  Vilket man dock snabbt glömde bort. Så lätt var det faktsik att glömma bort musiken att jag gjorde bort mig inför kyparen..
Då mina vänner var ute för att röka kom kyparen fram till bordet och sa "ja, nu blev det lite tystare här" och jag sa, "ja, nu är jag själv här.".Hehe lite trögfattad. Det var ju musiken som hade tystnat vilket jag inte hade noterat...
Kvällen fortsatte i sparsamhetens tecken. Vi gick hem och drack goda drinkar och lyssnade på Utube och Spotify.
Bilderna på mig blev såå mörka så det är inte ens lönt att lägga upp dem..

Långrandig..


Lite långrandig

Randigt var det ikväll, med ett lila linne under. Därav knölen vid magen. Men det är ju inte särskilt varmt. Dålig bild men jag orkade bara inte ta fler. Är trött efter all mat och Spotify och ska gå och lägga mig. Godnatt..


Firecracker..



Jag gillar Ryan Adams, en av mina favoriter. Har precis kommit hem från födelsedagsfirande ute på restaurang. Lite krasslig känner jag mig allt. Men helt i form för att hänga här lite framför datorn med Spotify och Utube. Och lite probiotisk juice. Nu får det vara nog med vin. För ikväll.

Berlin..

Har lite brådis här men hinner lägga upp lite bilder från Berlin. En underbar resa. Trots att pojkvännen blev sjuk. Fick hänga med hans kompis istället på kvällarna. Lite sorgligt dock. Men på dagarna njöt vi i alla fall i fulla drag av julstämningen på gator och torg.


Brandenburger tor

Kadewe

Hoho såå sött

White stripes



Fortfarande uppe. Jäkla bra att  man börjar sent imorgon.
Lägger nu nostalgin på hyllan och avslutar kvällen med White Stripes.
Man blir inte äldre än vad man gör sig. Och jag är jäkligt barnslig. Tur det.

Ingen vanlig måndag....


Ett tag sen nu som jag skrev ett inlägg. En Berlinresa kom i vägen. Nu är dessutom USBkabeln på vift och jag vill inte väcka pojkvännen. Som vet var den är. Har lite bilder att lägga upp. Vill nämligen ha dem samlade här. Får bli en utubevideo sålänge.

Berlin är en intressant stad. Med en skrämmande historia som jag vill lära mig mer om.
Fyller år idag så vi har käkat tacos. Och druckit vin. En måndag. Och suttit uppe och lyssnat på musik. Lite nostalgi. Massa åttitalslåtar  har spelats på Spotify..bla den här låten..Lady in red.

Tom plånbok ...


Fin liten börs att ha slantar i. Just nu gapar den tyvärr tom..

Som en förtidig födelsedagspresent fick jag denna söta lilla börs från Longchamps. Att ha pengar i. Som jag för tillfället desvärre inte har. Får nog låna lite som  jag kan växla och ha med mig till Berlin. Man måste ju äta. Shoppa behöver jag ju  i alla fall inte.

Bästa brännan..


Nicoles bränna är nog av den äkta varan: californiasolen.

Bästa brännan får man på burk tycker jag. Man undviker på så vis rynkor och bränskador. Men idag smög jag mig faktiskt in på solariet och solade. I åtta minuter. Tänkte att det fick räcka. Vill inte bli sådär kanonbrun eller solariegul.

Ute snöar det för fullt. Ska snart ut igen. Mysigt med snö men just nu längtar jag till våren. Får sommarkänslor bara av att bilden på Nicole Richie från Posh 24. Avslappnat klädd och superfin i håret som vanligt.

Mot ljusare tider..?



I går fyllde Britney Spears 27 år och även om jag inte är något direkt Britneyfan så gläds jag åt varje framsteg hon (verkar ) göra mot ett bättre liv.
Men trots det känns hon mer tråkig och plastig nu då hon återigen hårdlanseras som den  oskuldsfulla popflicka hon en gång var. Tyckte till och med att hon för en gång skull släppte några bra låtar under sina turbulenta år (tex Gimmemoore). Nej, detta omslag för Glamour med den nya Britney i gammal förpackning känns väldigt förutsägbart.Som om man flyttats 10 år tillbaka i tiden.

Va fasen..

Inläggen publiceras inte. Det är uppenbaligen inte bara vädret som krånglar idag (regnregnregn) utan även bloggen.

Färg på fransen..

Ligger här framför datorn med ögonfransfärg (svart på fransarna).Piffar upp mig lite inför den studande Berlinresan. Det blir dock inte så bra som på salong, men det har jag bara inte råd med just nu. Har förretsen klippt håret också. Löjligt kort. Usch, varför blev det så.. skulle bara klippa topparna ju..

Helgens..


Lördagens tokgoda tapasbord..

Supersuddig outfitbild, förstår inte ens varför jag bemödar mig med att lägga upp den


Indisk mat är bäst. På Masala house..


Glögg värmde gott i kylan söndagen den första advent..

I helgen har det i blivit så värst mycket bloggande, smäller därför upp alla bilderna från mobilkameran på en och samma gång. Medan pastan kokar på spisen.

I lördags åts det tapas, supergoda sådana. Den friterade bläckfisken med tillhörande aiolisås var helt klart bäst. En av rätterna (ost inlindad i parmaskinka) åkte dock direkt  tillbaka till köket igen . Blev rekommenderad den men den smakade getost (viket de lovade att den inte skulle göra).
Söndagen gick i hettans tecken. Stark mat på favoritindiern, Masala House  där jag trivs som allra bäst bland heta grytor flammor från spisen. Sen blev det varm glögg på stortorget som sig bör första advent. Jag blev bjuden. Vilken lyx.

RSS 2.0