Gårdagens. Idag...


På puben. Mysigt


Fina fisken


Sur, dyr och inte särskilt god drink..

Lägger upp gårdagens mobilbilder. Käkade fish and chips på puben, tog en alltför dyr drink på Carlsson och kom relativt tidigt i säng. Ikväll bjuder jag min mamma på födelsedagsmiddag på en tapasrestaurang. Har även köpt en present, så nu är jag ganska pank. Situation Simone. Men räkningarna och annat viktigt är i alla fall betalade..Nu hinner jag med lite The Hills på webtv innan jag måste rusa iväg här..


Chict hos chicy..


Denna var såå söt och vintrig. Gillar även att den faller ner över axlarna


Basic men superfin en vardag.

Hittar så jäkla mycket sköna klänningar hos Chicy Fashion shop just nu (därav den lite lätt töntiga rubriken).
Men eftersom det snart är jul, vilket ju innebär julklappsinköp, får man väl hålla hårt i stålarna så att man kan köpa presenter till alla. Ska inte vara ute sååå sent som förra året. Då jäktade jag runt på självaste julafton. Jag brukar förvisso alltid ge mig ut en liten sväng på julafton, det är så stämningsfullt och lungt och har blivit en traditon, men bara för att köpa lite extra småsaker som marsipangrisar och så (som ju helst vara färska)

Snyggingar..



Dessa stövlar är riktigt jäkla snygga, har letat efter sådana men inte hittat i butik. Nu hittade jag dem hos Chicy. Ja, jag har ju redan handlat vinterstövlar i år , gjorde det vid köldknäppen i förra veckan. Jag föredrar att prova skor innan jag slår till men det grämer mig ändå  lite att jag missat dessa..


Naken kock..





Det finns mer än klänningar, skor och parfymer i mitt huvud. Det finns mat. På lördagförmiddagarna hittar man mig alltid väl nerbäddad i soffan med en kokbok i högsta hugg. Gillar att läsa Jamie Olivers mysiga kokböcker. han inspirerar mig då det det gäller matlagning och har gjort i många år. Mina första trevande inlägg på internet handlade förresten just om mat. Denna lördag kommer dock ingen gryta att stå och puttra på spisen. Vi ska ut och äta (min mammas födelsedag skall firas) Lite abstinens känner jag allt, även om jag är helt tokig i att gå ut och äta.

I mitt smyckeskrin vill jag ha...




Så mycket fint finns hos Cocoo.se just nu. Särskilt på armbandsfronten. Och ingen har väl missat att jag är komplett galen i armband. Detta söta peace and love armband faller jag pladask för och skulle mer än gärna klicka hem. Helst  i båda färgerna. En liten julklapp till mig själv.

Detta armband i svart läder är superfint även det och får gärna flytta in i mitt smyckeskrin     och


Hamsahanden hänger jag gärna runt halsen...

Dagens..



Poloklänningen från Gina har åkt på här  tillsammans med tjocka tight i hundra denier. Pälsvästen kommer från Gina den med. De mysiga, varma stövlarna är köpta  på Dinsko.

Korkad?


Hypnose, Lancome

Ja, jag lyckas alltid bli av med korken till mina pafymflaskor. Denna doft är, trots avsaknad av kork, i alla fall farligt god och en av mina favoriter, nästan så att man skulle kunna kalla det för min signaturdoft. I dag doftar jag av toner av vanilj, passionsblomma och vetiver.

Palla paljetter..?


Orkar ni paljetthetsen?

Ok, så det är inne med paljetter. Snyggt i lagom dos, någon liten detalj, som ett bälte..
Köpte detta på HM i fredags. Piffar upp mina enkla Gina och AAlklänningar och gör dem lagom glammiga..
Och förresten, ursäkta 14-tis rubriken..

Williamson för HM..


Sienna gillar Matthew..

Nästa samarbete på tur för HM är med Matthew Williamson. Denna form av samarbete med butikskedjor är dock inget nytt för Williamson. Han hade några år ett samarbete med engelska Debenhenhams. Roffade då åt mig en turkos topp med pärlor och paljetter som länge var en partyfavorit i garderoben. Särskilt dyr var den inte heller. Ser fram emot den 23 april då HM kollektionen kommer ut i butik. Eller förresten, ser fram emot våren överhuvudtaget.

Det ljusnar..


Du ska bort, du fula planta..

Denna extremt skabbiga, halvvissna planta har stått och skymt sikten i fönstret i arbetsrummet alltför länge nu. NU ska den bort. Och det är jag så glad över. Allt blev med ens så mycket ljusare härinne.

Snön ligger kvar..



Snön ligger fortfarande kvar, det trodde jag aldrig. Var hundra på att den skulle ha förvandlats till slask bara några timmar efter att den träffat marken. Nåväl nu gjorde den ju inte det. Mysigt. Men väldigt jobbigt, då jag måste cykla till jobbet..

Hide..


and seek .....

Ser ut som om jag vill gömma mig här, i min supersvarta klädsel. Tischa med tryck  från Hm, kjol från Indiska, kofta från Åhléns. Lacktightens är från Gina Tricot. Väskan är DKNY. Skinnstövlarna har hög klack och kommer från Wedins.

Goa grytan..



Mjauu, vad gott detta var. Lagade gryta från Norrgårde från den mysiga kokboken Under valnötsträdet. Lyckligtvis uppskattades det av de andra oxå..

When you were young..


When you were young, The killers..

He does look like Jesus. My boyfriend..Tänder tydligen på den heliga looken.
Denna låt spelas frekvent på Guitar Hero här i lägenheten. Jag är inte med , gillar inte att spela på låtsasgitarrer. När man kan spela på riktiga alltså..

Jag älskar mitt meningslösa liv..



I Stockholm är en bra låt av Lars Winnerbäck. En av många bra som han gjort.. Svårt att välja..
Egentligen gillar jag de gamla låtarna bäst. Något helt annat. Som en helt annan artist....

Dagens doft..



I dag doftar jag av Marc Jacobs eau de parfume. En elegant komposition sprängfylld av gardenia.

Finns även att köpa i denna fina limited edition flaska..To die for..

Jag ikväll...


Hemma igen. I hallen..


På Glorias toalett..

Här har poloklänningen från Gina Tricot åkt på igen. Nu i lila. Med ett paljettbälte från HM.
Bugar för att det finns budget. Men för att jag ska kunna köpa budget slavar andra. Vilket är bull.

Somebody put something in my drink..

 
I can`t think, somebody put something in my drink..

Älskar denna låt med Ramones, gillar Ramones överhuvudtaget. Deras poppiga rock får mig alltid på gott humör.

The hills och ett glas rosé


Inte mitt kylskåp men man kan ju önska..

Ute toksnöar det som aldrig förr. Själv sitter jag inne och kollar på The Hills på webtv. Snart ska jag ut och käka med pojkvännen och lite vänner. Om man vågar sig ut i snöstormen..Värmer upp med ett glas rosé med redbull. Favoritdrinken.


Insnöad..



Näää, nu snöar det bannemig. Jag som tänkt att det kunde vara lite mysigt. Men icke, jag ska ju till jobbet och det är lång väg dit. På cykel...

Nu är det jul igen?


Nice balls..hehe

Nja, som tur är inte riktigt ännu, men jag har redan hunnit äta både lussekatter och pepparkakor och fått inbjudan till jobbets julfest. Men glögg ska jag banne mig vänta med till snön faller, eller åtminståne till december. Den där julstämningen har ännu inte infunnit sig. Det är alltför tidigt. Var det föresten inte sommar percis?

I Paris då jag var där var julstöket redan i full gång. I början på november...
Måste säga att jag verkligen gillar de lila och fuchiajulgranskulorna som häger i den stora granen på varuhuset Au Printems, sådana kulor hänger jag gärna i granen. I jul!

Skydda dig..



I förra veckan köpte jag Nectar thermique från Kerastase, eftersom jag behövde en produkt som skyddar mot palttångsslitage. Omdömet blir 3 av 5. Den luktar gott, håret blir mjukt och relativt glansigt men den känns inte tillräckligt närande, för mitt hår i alla fall. Men den funkar som värmeskydd-

La Coupole..









En stor och viktig del av min Parisresa var restaurangbesöken som noga planerades in. En av restaurangerna som besöktes var bla. anrika La coupole på 102, boulevard du Montparnasse. Men jag blev inte särskilt imponerad. Miljön var stressig (som den i och för sig ofta är på ett brasseri), servitörerna ignoranta, maten medioker, trångt mellan borden, alldeles för ljust i lokalen. Detta motsvarade inte notan som följde...

Juläpple?

Idag är det ännu en grå, blåsig dag. Jag hoppas på snö, så var det ju sagt. Det blir så mycket finare. Och ljusare.
En somrig doft åker på och piggar upp mig i mörkret idag. DKNY Be delisious red. I härlig juläpplefärg..

Red Delicious Women består av en blandning av friska äpplen, hallon och patschuli. Även vanilj ska finnas med på ett hörn, men det känner jag inte av alls. Den doftar bara lätt och frächt tycker jag. Som ett äpple.


Je ne comprend rien...









Köpte Franska Elle då jag var i Paris, eller snarare en specialutgåva, Very Elle. Dessvärre har jag tappat en hel del franska sen jag läste det i skolan och förstod inte särskilt mycket av texten. Som förvisso inte var särskilt djuplodande. Som tur var bestod tidningen mest av bilder. Bla på Nicole Richie.  Gillar dock inte klänningen med ormskinnsmönster, hon nästandrunknar i den. Men fallet var gudomligt.

Jag och franska är som sagt inte den allra bästa kombinationen men jag blev ändå lite förvånad att jag ändå kom ihåg en del . Att beställa på restauranger i Paris , det gick av bara farten, orden bokstavligen  hoppade ut ur munnen, även om det förvisso även hoppade ut en och annan groda. Särskilt då jag var i Tysklad på hemvägen.
Kyparen frågar: är detta din pizza på TYSKA. Jag svarar oui på FRANSKA. Kyparen frågar därefter på FRANSKA: parlez vous francais. Jag: nääääää, på SVENSKA. Ja ,ibland blir det förvirrande för lilla hjärnan med allt för många språk.

Fråga/svar

Vad heter du?
Alison, bland annat.
Vad lyssnar du på just nu?
Det är knäpptyst, förutom tvättmaskinen som brummar.
Vad gjorde du igår kväll?
Jobbade, sen kollades det på Färgan och Boston Tea Party med pojkvännen.
Vad var det sista du åt?
En korvbit..
Hur är vädret hos dig just nu?
Så mulet, blåsigt och regnit som det bara kan vara i mitten av november.
Vem var den senaste personen du pratade med i telefon?
Pojkvännen
Vad det första du lägger märke till hos det andra könet?
Håret, ha, ha.
Hur mår du idag?
Lite trött men på bra humör.
Vad dricker du på morgonen?
Grönt te med cirtonsmak.
Vad dricker du på dagen?
Smoothies, Ramlösa balans, Bonaqua silver..
Vad dricker du på helgen?
Red bull och rose, eller rödvin.
Favoritsport?
Är så osportig som man bara kan bli..
Ögonfärg?
Blå
Syskon?
Två halvbröder.
Favoritmånad?
Juni på sommaren, december på vintern.
Senaste filmen du såg?
The Pick of destiny med Jack Black i söndags, pojkvännens val.
Favoritsnacks?
Ostbågar
Vad skulle du göra om du var miljonär?
Bjuda mina vänner och pojkvän på en resa sen betala tillbaka studielånen.
En dåliga vana!
Svårt att passa tider.
Fem saker du gillar att göra!
Gå ut och äta, laga mat, blogga, sova, resa. Inte nödvändigtvis i den ordningen.
Tre saker du aldrig skulle köpa eller klä dig i!
Vita, spetsiga stövlar i fakeskinn, kavaj med axelvaddar, stickade tröjor i helacryl.

Sökare..


Softa tider i soffan i lördags. Idag blir det stenhårt jobbsökande..

Nä, nu ska jag verkligen ta tag i mitt jobbsökande. Har ju varit alldeles för bekväm den senaste tiden, sökt alldeles för lite jobb, kanske eftersom jag redan har ett jobb. Men jag känner mig peppad nu, nu, idag, ska jag ta tag i det, vad annat kan man göra efter en trevlig helg med trevliga vänner. Lördagens tjejmiddag blev lyckad som vanligt. Här sitter jag i soffan och kollar på något på datorn. Det är nog någon låt som ska väljas...

Brukar alltid ta det lite lugnt innan jobbet, kolla lite bloggar, blogga, maila...Men jäklar vad jag ska söka jobb idag. Så är det bara. Så måste det vara. Ska inte än en gång prioritera bort det viktigaste. Det jobbigast är bara att komma igång..suck..

Kvällens..







Har kommit hem från en middag med vänner. Vegolasagne, vin, mögelost, musik, the hills, politik, juridik. Jättetrevligt!!
Så här såg jag ut. Lila kofta från HM, linne från Warehouse och svarta jeans från Filippa K. Obekvämt och ovant med jeans trots att de har stretch och sitter som smäck...

Dagens doft..



Denna friska, lätta doft sitter på handleden ikväll. Lite sommarkänslor mitt i höstrusket.
Burrberry Brit Sheer doftar av bla. litchi, ananasblad, mandarin. I hjärtnoten finns bla. persikoblom och rosa pion. Doften avrundas med bastoner av vit mysk och ljust trä.
Egentligen föredrar jag lite tyngre, kryddigare dofter men variation förnöjer. Bra vardagsparfym, men den får trots det hänga med mig på middag denna lördagkväll..

Dagens..


Dart Wader?

Som ett stort, svart spöke har jag cyklat runt idag. Så här har ni den, dagens outfit, ett regnskydd från team sportia. Urläckert om ni frågar mig...

Stövlar..



Eftersom det ju har regnat i princip hela dagen fick mockastövlarna stanna i garderoben oi väntan på bättre tider och istället fick dessa läckerbitar i skinn  åka på. Så här hög klack brukar jag inte springa runt i. Men det funkar.Ibland..
Ikväll blir det middag med några vänner, ska bli himla trevligt. Jag älskar middagar. Utekvällar i all ära men middagar är mysigare...

Dagens..




Stickad klänning med trekvartsärm från HM och kofta från Gina Tricot...

Kvällen har spenderats med pojkvännens föräldrar, har ätit paella. För första gången. Musslor är ju riktigt gott. Men ostron har jag ännu inte vågat mig på. Men någon gång ska det ner. Lägger upp  dagens. Inte så särskilt spännande precis. Det gamla vanliga, klänning och kofta. För hundra elfte gången ungefär. Lovar mig själv att bära jeans imorgon. Men det spänner så jävulsk över magen.. Blää..Klänning är mer bekvämt. Så det så..

Salt och surt..



Ikväll då jag kom hem låg mina favoritchips på min huvudkudde, salt och vinäger chips. Har nyligen kommit ut i butik i Sverige, efter att ha varit borta från sortimentet et par år. Men de slår inte originalet från Walkers, de är så härligt sura så att tungan skrumpnar...

Gammal favorit..



Le Classique från Jean Paul Gaultier är en gammal favorit i parfymsamlingen, blev påmind hur otroligt gott den luktar idag då jag var hos frisören. Min frisör bar den och jag kände igen den direkt, parfymnörd som jag är.
Nu har dock sprayfunktionen på min flaska tyvärr gått sönder så jag inte kan anväda den. What a shame...
Gott doftar den i alla fall med toppnoter av anis, apelsinblommor , orchidé och ylang-ylang. Basnoterna är vanilj, musk och amber.  Inget jag doftar av idag. Tyvärr.... 

Den blomstertid nu...


Blommor känns kul igen..Men mest saknar jag de verkliga ute i naturen..

Blommönster var ju superhajpat i sommras, men jag skaffade trots det inte ett ända blommit plagg (förutom en schal).
Nyligen såg jag denna klänning hos Fahrmans mode och jag älskar den. Kanske inte så mycket just för blommönstret men jag gillar verkligen att den är axelbandslös. Men det bästa är ändå att den finns på HM. För 249 pix. Wow. It´s a must have.. Det tyckte viss bla. Nicky Hilton också..

Blue suede shoes..


Blå mockaskor med liten klack..

Dessa blå mocka skor är ett fynd från Din Sko.199kr på rea. Ser ut som om mina ben och fötter är supersvullna men sanningen är den att jag har två par strumpbyxor i 100 denier för att inte frysa. Snyggast hade det förstås varit utan strumpor till ett par blå jeans..Men det är inte riktigt den årstiden just nu..Tyvärr

Dagens..





Ja, jag vet, jag envisas verkligen med de där Gina Tricotklänningarna med polokrage. Men faktum är att det är ett basplagg i min garderob, vilket passar bra både till helg och vardag. Gillar klänningar(bekvämt) och polokrage(varmt), alltså är detta en perfekt kombination..
Över har jag en gammal kofta från Gina som ej är i acryl. Tycker annars att Gina Tricot tyvärr alltför ofta blandar i acryl i sina koftor. Usch det gillas inte. Av mig i alla fall. Stövlarna är från Din sko och bältet är ett gammalt från HM. Se där, budget hela vägen. Som vanligt skulle man kunna säga..

Passade förresten på att ta outfitbilden då jag provade en tricotkjol på JC. Det blev inget köp..

Nä, nu hinner jag inte sitta här längre, iväg till jobbet var det...

Våren är på väg...



..i katalogform förvisso, men detta omslag gör mig glad.  Även jag har nämligen så smått börjat tröttna på hösten, ialla fall på detta ruskväder...

Hos den lille rike..

I Paris var jag på många bra restauranger, men den allra bästa var ändå Au Petit riche, vilket betyder hos den lille rike..Från början egentligen en arbetarrestaurang, trots namnet. Nu besöks den dock ofta av kändisar. Jättefin inredning och otroligt god, omsorsfullt lagad mat. Mitt ankbröst med bönor var ljuvligt och den tillhörande Foisgrasen smälte i munnen. Har dock hört att framställningen av Fois gras tyvärr är allt annat än trevlig så det var nog sista gången jag åt det.. suck..
Den fina lilla otfitbilden togs på restaurangens toalett. Flott...


På mig har jag ett nattlinne från HM, nää det är en klänning men det ser f-n ut som ett nattlinne


Au petit Riche på rue Le Peletier 25..


Min ljuvliga mat..

.


VS



              VS



Då det kommer till hårinpackningar kan jag verkligen rekommendera Intense Repair från L`oreal, gör håret mjuk och glansigt, vad mer kan begära. Anväder även Lumino contrast i bland men den är inte alls lika bra , inte i närheten faktiskt, även om den doftar supergott av hallon..

So long..



So Long Marianne med Leonard Cohen är så bra..
Den lyssnar jag på just nu, sen blir det läggdags..

Kvällens...





Kvällens outfit består av randig Gina Tricot klänning plus höga, sköna mockastövlar från Din Sko...billigt men bra..
Svårt att få till några bra bilder mellan matlagnig och umgänge..

Joe le taxi



Joe le taxi med Vanessa Paradis. Paris. Och 80-tal...

De där colleagetröjorna med uppkavlade ärmar börjar göra sig påminda igen, bara vi slipper den lilla tenniströjan i pastellfärg under, som var så poppis på 80-talet. ALLA hade det. Varför..Ingen som vet...

I ugnen..



Dofterna från örtkycklingen i ugnen sprider sig just nu i lägenheten, ska bli så gott. Har lagat den från ett recept från boken Under Valnötsträdet. Rätten är Fannys örtkyckling. Till det blir det gott vin och trevlig sällskap.

Le Train Bleu..

Det blev inget nattsudd i Paris men det blev besök på en del fina restauranger för mat och dricka.
Bla. på LE TRAIN BLEU där det intogs en drink..
Le train Bleu har en bedårande fin, kulturskyddad inredning men drinken jag drack där var tråkig och blaskig. Och dyr..


Le Train Bleu på Gar de Lyon


Lokalen är oerhört vacker..


Blaskig blå drink.


Fina målningar pryder takvalven..


Det bodde en katt på restaurangen och den strök obesvärat omkring mellan borden..

Utsikten från trappan till Le Train Bleu..




Parisbilder


Sacre coeur,vädret var underbart,  bilden ser ut att vara tagen på högsommaren

Utsikt från Sacre coeur


Rue Moufftard


Varuhuset Le bon Marche


Fin Metroskylt

Min outfit...



Det finns många speglar på fasaderna i Paris, som gjort för outfitbilder.
Min Parisutstyrsel såg ut så här då jag knatade runt på dagarna. Elloskappa och Converse funkade fint i det vackra vädret som Paris bjöd på nästan hela veckan..


På Paris gator..


Inte världens bästa bild på mig men lite rolig var den allt..


Louvren..


Den lilla triumfbågen vid Louvren


La Seine


I bakgrunden syns Garnieroperan

Kan för tillfället inte lägga in fler bilder, men jag ska lägga upp fler. Vill nämligen ha dem samlade här på bloggen.

Tillbaka från Paris..

Är just hemkommen från Paris och är i ärlighetens namn rätt så mör efter bussresan genom Europa..
Lägger upp lite bilder från resan sen blir det bums i säng. Kommer lägga upp fler bilder imorgon, dock ej i sepia som dessa (tyckte det blev fint men man vill ju se hur det verkligen ser ut på riktigt)..


Seine, i bakgrunden skymtar man Notre Dame..

Här ser man en liten skymt av Eifelltornet.

Jardin du luxembourgh


RSS 2.0