Boom like that..

i’m going to san bernardino
ring-a-ding-ding
milkshake mixers
that’s my thing, now
these guys bought
a heap of my stuff
and i gotta see a good thing...

Lyssnar på Mark Knopfler och kollar bloggar här innan sängen, imorgon blir det 36 års fest.





AUX ARMES ET CAETERA..



Gillar Serge Gainsbourgs Je t´aime så min mamma introduserade mig till denna något flummiga låt..

Fredagen den 26 februari..







Det blev ingen räkmacka ikväll, men hjortinnanlår med trattkantarellsås, potatiskaka och palsternackscrème. Tycker mest synd om hjorten.
Blev bjuden och inte tackar jag nej till denna festmåltid..

Tröja från HM och kjol från Gina.

Färgade håret idag hos min duktiga och trevliga frisör Marina på Bazaar i Lund! Allt blir alltid som man vill hos henne. Kan bara slappna av och drömma sig bort bland tidningarna då färgen verkar (en ovanlighet tycker jag)
Är såå nöjd!
Lyssnar på, just det, Paul Simon hehe..

He looks around around
He sees angels in the architecture
Spinning in infinity
He says Amen and Hallelujah
If you’ll be my bodyguard...


På en räkmacka..

glider jag väl knappast fram här i livet. Men två jobbintervjuer har jag i alla fall varit på i veckan. Så det går framåt..
Ikväll ska jag och pojkvännen käka ute. Själva för första gången sen i sommras (på Kreta haha) Vi är ju alltid ett gäng som käkar annars. Stortorget är destinationen. En räkmacka och ett glas vitt tack!

Stortorgets räkmacka på hembakat mörkt filmjölksbröd
Shrimp sandwich on home made dark butter milk bread 
99 kr


Lördagen i bilder..


Bacardi breezer väcker minnen av Au-pairtid i London.

Underbara Maia dokumenterade kvällen

Varför skall jag envisas med sepia??

Slutligen lite gos med festinnehavarens mysigt lurviga katt..

Grön och skön..



Nog för att Essie Mint candy apple sitter på många modebloggares tassar i vår, men den är ju trots allt så härligt vårig och fräsch. Så den står på min inköpslista.

Fina läppar..


Dior addict lip maximizer


får man av denna. Ok, det pirrar rejält i läpparna. Men det är ger en uppiggande effekt. Köpte den i London för snart två år sedan. Har dock slarvat bort den. Men den ska ligga här i lägenheten. Någonstans. Har letat efter den i flera månader nu. Synd att man inte kan ringa till den som man kan göra då mobilen är på villovägar..

Den här luktar gott..

Jag bär alltid parfym. Varje dag. Ibland får man kommentarer om att man luktar gott. Det är alltid lika otippat! Får ofta komplimager då jag bär en doft jag tror ingen gillar. Senast jag fick en komplimang var för Velvet Hour. En simpel KateMossdoft (fick den av pojkvännen). Kändisparfymer känns ju lite suspekt, lite tråkigt. Ja, lite B på något sätt. Så jag harklade mig lite  ursäktande då jag svarade att det var Kate Moss..haha.

Det är en utpräglad kvällsdoft, vilket namnet ju antyder, med inslag av fresia,  cashmere, rökelse samt hjärtnot
av patchouli, amber och trä. Och den luktar underbart gott!

Kvällens!



Skjortklänning från Gina, kofta från HM. Budget på budget alltså..
Thaimat i magen, Paul Simon i lurarna..

Ledsen av lerkakor

Läste häromdagen att i en annan del av världen så sålde de torkade lerkakor gjorda av lera, salt, och vatten till fattiga. Inga näringsämnen och säkerligen väldigt äckligt. Men det är det enda de har att fylla magen med. Sorgligt.
Usch, kontrasten blir ännu värre då jag tänker på all mat som slängs. Här i västvärlden. Inte är jag bättre. Men bara för att jag mår dåligt av det blir ju inte världen bättre..Så maktlös man känner sig.

Hoho..



Hmm, jag hade inte velat ta i det håret, känns inte som att det är helt ...fräscht??

Vintermorgon..


Mörkt, kallt och kanske lite mysigt ändå..

Knäppte denna bild  på väg till jobbet igår, vintern håller Malmö (och hela Sverige) i ett stenhårt grepp.
Idag körlektion på förmiddagen, behöver väl knappast träna halkkörning efter denna vinter, eller?


No paparazzi, please..


Short of attention..? God natt..


Nu sängen för mig, efter jag lyssnat klart på låten (You can call me al med Paul Simon) jag lyssnar på..

A man walks down the street,
He says, Why am I short of attention?
Got a short little span of attention,
And whoa, my nights are so long!
Where's my wife and family?


Error on page..

Gahh, det funkar inte att babymorpha ikväll.. Ville ju morpha en bild på mig och pojkvännen. Men det blir heeela tiden "error on page". Tröttsamt. Det som funkade såå fint att morpha MJ och mig. Vad händer. Egentligen..Kanske inte går på riktig heller..??

Fina foton och fläsk...





Har lagat fläsk med löksås ikväll (på killarnas request, inte min favoritmat en lördagkväll). Försökte göra det lika gott som på Brogatan här i Lund, tror att jag lyckades någotsånär...


Önskan..



"När du verkligen vill någonting verkar hela universum för att du ska få din önskan uppfylld"

Hoppas detta stämmer. För det är något jag tror och hoppas på...

Mardröm??


Falsk marknadsföring är bara förnamnet.

Då jag gick igenom min tidningshög möttes jag av den ena skandalösa runriken efter den andra.
Den roligaste var "Beckham fick panik hemma hos Tom Cruise, det var som en mardröm", han hade fått en panikattack. Av vaddå undrar man ju då?? Jo, efter middagen skulle de sjunga kareoke. Jaha, det var ju precis DET man trodde!
Sen hade visst Britney gjort en mardrömsabort (och var helt utom sig).. för TVÅ år sedan.

Läsar väldigt SÄLLAN artiklarna, kollar mest på just bilderna (dvs. kläderna) så jag bryr mig inte nämnvärt, men det är ganska komiskt hur de får till det ibland!


Dagens doft..

..är The One från Dolce and Gabbana. Luktar gott av jasmin i topnoten, mandarin och persika i hjärtnoten och avrundas av vanilj och musk i basen. Snart slut och är lite sugen på Rose the One, luktar mums den med. Men nej, parfym är faktiskt inget jag prioriterar just nu, så något köp blir det inte inom en nära framtid.

Flaskan är dessvärre tung som en tegelsten och inget man gärna ploppar ner i handväskan. Kan vara bra att veta för den som är sugen på dennna parfym att den även finns att köpa i en mer handväskvänlig variant.


NO MOONWALK..



Spana in trafikskylten som visar "NO MOONWALK" i slutet av videon..Älskar MJs klassiska hooo i låten också. Kan inte bli på annat än gott humör av den här snutten..


Just, Pull Over Boy
And Eat Your Ticket
Pull Over Boy
Pull Over Boy
And Get Your Ticket Right
Ugh!
Aaow!
Uhh!
Hoo!


Lättpåverkad..

av Spotifyreklam, klickar faktiskt ganska ofta på reklamrutan med ny musik på Spotify..Inte så likt mig.

Ytlig? Djup?

Funderade lite över just detta då jag tittade på Glamourama tidigare ikväll. Över hur ytligt det var. Är ju i och för sig själv väldigt ytlig. Blir glad över ytliga, matriella ting. Uppskattar skönhet, vackra saker, nya kläder.
Gillar serien, framförallt eftersom jag tycker om utemiddagar, mode. Är betydligt äldre än de i serien och var om möjligt ännu ytligare på den tiden. Vi behöver ibland ytligheter (vad det än må vara). Men är inte alla människor på något vis "djupa" trots allt ändå?
Alla tänker vi, filosoferar. Över livet. Varför vi är här? Vad vi ska göra med våra liv. Det finns både djup och yta. Även om det kanske inte syns utanpå. Det är det som är att vara människa.

Väskan beställd..


Så nu var Jimmy Chooväskan beställd. Nudlar ett tag framöver alltså..Hoppas den är värd det, har ju inte ens sett den...I verkligheten..
(Pojkvännen kom just in och såg detta...väskan beställd..ja, ja men det är nästa lön det)


Minutnudlar med currysmak får funka fint framöver..



Det snurrar..



alltid då jag tar på mig mina glasögon som jag behöver då jag kör bil. Tyvärr kan jag inte ha dem på mig hemma och träna in ögonen där då jag inte kan se bra på nära håll med dem på. Så jag får väl acceptera att alltid bli lite småvinglig då de åker på näsan. Men ikväll har jag försökt bära dem ett  tag, ingen trevlig känsla så nu har de åkt av igen...
Tacomiddag nu i magen. Supermätt. Och ganska trött..

Malmömorgon..


En kall men mysig morgon..

Lite omväxling förnöjer. I veckan har jag jobbat i Malmö. Hade utsikt mot Hiltonhotellet i morgonsolen då jag väntade på en av mina kollegor som hade hand om nyckeln.
Anyhow, då jag skulle åka hem sa jag: till Lund (har rabattkort). Såg att det stod barn på displayen. Men det kan väl för tusan inte vara möjligt att han knappade in det..?(förvisso åkte jag från Latinskolan, en gymnasieskola)..


Tacomiddag!

Ikväll står tacomiddag på schemat. Lättlagat. Ganska billigt. Och framförallt  gott. Gör mig iordning lite nu, med Glamourama på webtv i bakgrunden.

Du luktar gott..

sa pojkvännen igår. Vad är det som luktar gott, jo, Hypnos från Lancôme, vintrig och vaniljig (ganska tung men ändå fräsch).Den åker med mig i väskan till Malmö idag.


Jag vill inte ha dig..



här i hallen längre.  För att pojkvännen skulle fatta att jag inte ville ha detta fula åbäke till datorskärm ståendes i hallen längre (där den stått parkerad i tre veckor nu), flyttade jag den så att den stod mitt i hallvägen, omöjlig att missa och farligt lätt att snubbla på. Men, nej den flyttades raskt in mot väggen igen. Men nu , NU äntligen står den där den hör hemma. På vinden..

Rester..



Resterna av gårdagens middag ligger nu i magen. Lagade thaiwook, enkelt att svänga ihop men hade varit betydligt godare med kycklig, använde griskött. Blörk. Wookblandningen var inte heller den roligaste. Saknade vattenkastanjerna. Ja, här går jag på och klagar, när andra i världen inte har mat.

Jobbar eftermiddag/kväll idag så jag har spenderat förmiddagen med att söka jobb. Segt, inloggningar som krånglar, noll inkommna jobb sedan jag sist kollade, ingen som svarar då man ringer...motvind med andra ord.
Hoppas jag slipper det på väg till jobbet ialla fall..

Söndagsslö..

Ligger i sängen och trycker i mig översaltade popcorn. Gott, om man bortser från den obehagliga känslan av popcornskal i halsen och mellan tänderna. Ikväll blir det taiwook med nudlar. Relativt nyttigt, billigt och gott.
Annars är det en söndag som de flesta söndagar, dvs. inget särskilt som händer.

Valde att handla på Malmborgs idag, istället för på Coop. Lyckas  nämligen alltid handla på samma tidpunkt som en viss person då jag handlar på Coop, vilket resulterar i att jag gömmer mig bland hyllorna, alternativt går med snabba steg mot kassan. En konstig känsla infinner sig då jag ser denna person. Även om det är längesen nu. 

Flottigt!



Kycklingvingar med bbqsås på Glorias. Gott men flottigt! Och så ett glas rödvin till det!

Kvällens..


Mörk som sjutton..

Kvällens outfit (hmm hatar det ordet, känner mig som 14) är enkel, HM kjol och Hmtröja. Paljettbältet är även det från HM..

Uppskatta det man har..

Måste städa min garderob inför våren. Den har ju mer potential än korta tricotkjolar och tajta tricotklänningar! Måste uppskatta det man har..Skriver det här i bloggen så det blir omöjligt att igonrera och glömma.

NY VÄSKA?

 Behöver en ny väska. Svart. I skinn. Men har absolut inga pengar. Funderar lite på att klicka hem något från HM (då fakturan kommer mars) men denna var den ända jag tyckte var någotsånär. MEN jag gillar inte fransarna, ser billigt ut (även om väskan i sig inte är det, utanfrån Jimmy Choosamarbetet och därmed dyrare än HMs ordinarie sortiment)

Liten. Och dålig..

 

Denna lilla miniplatttång är det sämsta som mitt hår någonsin kommit i närheten av. Någon gång. Blir supervarm. På en sekund. Bränner med andra ord skiten av håret men även halsen och fingrarna (den dummern går ju ej att ställa in på andra grader). Tur att jag har andra, bättre plattänger.


Aj..

Pojkvännen informerade mig imorse om att man kan behöva sys då man fött barn. Hmm, jo, det visste jag ju redan. Låter kanske inte så trevligt men då man väl är där så bryr man sig nog inte så mycket.., eller??


Rabarbersnus..


Ja, sådär supergott var väl inte detta rabarbersnus. Men jag föll som en fura för den rosaförpackningen (ytlig som jag är).Smakar inte så värst mycket, lite unken efterrätt..
Hatar mig själv för att jag promotar snus här i bloggen. Inte bra, inte bra. Ville dock mest visa förpackningen och den oväntade smaken rabarber..


Ljuva Lola..


Fräsch och fin, med eller utan kork!

På handleden ikväll sprutas Lola, i stor mängd. Luktar sommar, ljuvligt och fint! Har dessvärre slarvat bort korken och den fina lilla rosetten som ska sitta på flaskan. Men det gör inte så mycket. Den luktar lika gott ändå av av ros, citrus, pion, sandalträ och patchouli. Då den suttit ett tag framträder även en mjuk doft av vanilj. Älskar vanilj i parfymer!

What are we waiting for?



This life don't last forever (hold my hand)
So tell me what we're waiting for (hold my hand)
We're Better off being together (hold my hand)
Than being miserable alone (hold my hand) 
 

Det blev som jag trodde!

Det blev kvarterspizzerian..
Enchilladas, stark sås, tazaziki. Och en Mariestad.

Dagen..

*Körlektion  (körläraren med bekymrad min och uppgiven blick: du måste träna myyyycket hemma nu, jag: trevlig helg!!)
*Färgade ögonfransarna (även om de redan är mörka gör det stor skillnad ändå, särskilt vid roten)
*Hämtade ut ett paket från HM på Hemköp (börjar bli stammis i uthämtningen, inte för att jag handlar från HM särskilt ofta utan för att mina paket kommer i omgångar då allt inte fanns inne på en och samma gång. ALLT, hmm där försa jag mig, har nog tryckt hem ganska mycket ändå)
*Whopper för 19 spänn på BurgerKing (läskigt billigt med rabattkupong från Metro)
*Jobbet (några timmar)
*Städade lägenheten från dammråttor (på de synliga ställena så pojkvännen ska tycka att jag är duktig)
*Nu en öl och banan (!) framför datorn (både nyttig och onyttig. På en och samma gång)


Allt i allt , en väldigt vanlig fredag i mitt liv.
Vet inte vad som händer ikväll än. Har inte så mycket pengar så att gå ut och äta som vanligt kanske inte är så aktuellt. Men man vet aldrig! Kanke blir det kvarterspizzerian?
Kjolen som kom. I HMpaketet..

I snö och motvind..

På vägen från jobbet i går yrde snö runt mig då jag kämpade mig hemåt  genom snödrivorna. Knappt en bil eller människa ute. Öde. Tyst. Kände ändå att det var rätt ok att pulsa där i snö. Värre kan man ju ha det, trots allt. Då ringde pojkvännen och undrade om jag om jag ville bli hämtad. Svarade nej. Han kom ändå. Skönt, även om vädret matchade min sinnestämmning perfekt. Hade inte haft något emot att kämpa där i motvinden.


Har gått i kyla och snö länge nu tycker jag. Vill ha varmt och sommar.


Tivoli Köpenhamn, augusti..

Lista..

Senast ätit: en Yopplait yoggi med jordgubb och smultron.
Beroende av: restaurangbesök (jag ÄR verkligen det). Kvittar om det är billigt eller dyrt.
Parfym.
Vad tror folk om dig: Att jag är ordentlig..
Stämmer det: Nej!
Brukar du skratta för dig själv: ofta, även i sömnen har jag hört.
Var bor du :Lund
Trivs du där: Alldeles utmärkt.
Sprit, cider, vin, öl: sprit, vin,  öl. Tycker cider är superläskigt, i alla fall alkoholhaltig sådan.
Antal timmars sömn inatt: Hmm få se, la mig nog vid 23 tiden, vaknade 5:30.
När mår du bra: När jag umgås med vänner eller pojkvän över en god middag.
När det är sol, som idag.
Vad saknar du: barn.
Favoritdryck på morgonen: Varm skogsbärsoppa. Då de tyvärr inte alltid har det i närbutiken blir det dock oftast nyponsoppa.
Vanligast färg på kläder: Svart, alltid detta svarta. Har bättrat mig lite på den fronten dock.
Hur gammal är du: så gammal som jag gör mig
Vad längtar du till: sommaren. Och körkortet (inte körkortet i sig men det som det för med sig)
Glasögon?: Svarta bågar som jag mår illa av att bära. Behöver bara dem då jag kör bil.
Sovit i din egen säng inatt: ja.
Tycker du om sushi: nix, ett tag gillade jag det, men upptäckte att det var mycket lätt att tröttna på. Nu växer det i munnen.
Tandläkarskräck: Nix. Har dragit ut fyra tänder..
Flygrädd: inte så värst. Tycker det är mysigt om man lyckas tränga bort allt som KAN hända.
Solar du: skippar solariet nuförtiden. På sommaren händer det att jag pressar på stranden då och då.
Annars förlitar jag mig på fantastiska FakeBake!!!
Favoritglass:Magnum mandel.
Om du vann en miljon: betala av CSN. Bjuda alla jag tycker om på en mysig resa.








RSS 2.0