Utgång!


image51

Ska snart gå ut och att äta med en kompis på en italiensk restaurang, sen blir det nog lite drinkar och så efter om jag känner oss rätt (om vi orkar vill säga, är himla trött idag faktiskt, men blir säkerligen piggare efter lite mat).

Favoritdrinken framför andra är definitivt Srawberry Daqueri tätt följd av Mojito (oh, så gott men oj, så fasens dyrt det är med drinkar)
Cosmopolitan är förresten inte helt fel heller, även om glasen de häller upp cosmo i är lite väl svåra att balansera, speciellt om man måste förflytta sig i ett knökfullt rum, som ju uteställen ofta är..

Gårdagens outfit!

Har precis gjort en smoothie av hallon och banan i mixern. Det blev verkligen supergott, faktiskt mycket godare än godis.
Jag älskar smoothies och dricker helst en varje dag. Brukar dock köpa dem istället för att göra dem själv men det ska bli ändring på det nu, det är ju så enkelt och dessutom mycket godare när man gör dem själv! 

Jag bjuder här på gårdagens outfitbild, jag var helt enkelt  alltför trött för att lägga upp en bild då jag kom hem igårkväll och prioriterade sängen istället.

Klänningen kommer från Gina Tricot och är egentligen en topp ihopsydd med en kjol med hög midja. Halsbandet kommer från Pilgrim.


image57

Kate Moss för Top Shop!


image44                         image47




Ska nog ta mig en sväng inom Top Shop idag innan jobbet för att spana in den nya vårkolletionen för lite stilinspiration samt kolla in de nya plaggen från Kate Moss samarbete med Top Shop.
Här redan tjuvkikat lite på Top Shops hemsida och måste säga att det inte var särskilt många plagg från den nya Kate Moss kollektionen som föll mig i smaken.
Men här har jag i alla fall valt ut två favoriter. En skir klänning med skärnor och knytband i midjan samt en svart ,enkel klänning. 
Annars är Kate en stor inspirationskälla, hon klär sig stilrent, snygg och lite rockigt..
Vad tyckter förresten ni om den nya Topshop/Kate Moss kollektionen? Hit or shit?

Idag ska jag även hämta mitt nya pass och min nya legitimation hos polisen, jag ser verkligen inte klok ut på korten (rena mugshoten faktiskt..) 
Men först lite fika....

Ballerinaberoende!




image32

Leopardmönster(Din sko)Svart(HMSilver(Lindex)Svart siden(Din skoGuld(HM)

Vaknade ganska tidigt idag, redan vid kvart i sex faktiskt, vilket är ovanligt för mig då jag ofta jobbar kväll. Men konstigt nog kände jag mig riktigt utvilad, pigg och fräsch och gick upp och åt lite frukost. 

Har blivit riktigt bloggberoende den senaste tiden och sitter och fixar och trixar så fort jag kommer åt..ha, ha.
Inte trodde jag att jag skulle bli en datanörd med fyrkantiga ögon, jag har ju i och för alltid älskat att skriva men...

Hur mycket jag än älskar highheels för en utekväll så är ändå ballerinan den absoluta skofavoriten. Dessa söta, sköna och enkla skor kommer definitivt att sitta på mina fötter även denna vår och sommar. Än är det ju tyvärr lite för kallt (trots att det snart är april) men ballarinatiden kommer i år också, jag lovar.
Funderar även på att köpa ett par vita converse att alternera med på vardagarna, men vet inte riktigt om det är jag, även om jag fövisso tycker de är jättefina och praktiska (t.ex. att spinga runt på stan i).

Ballerinaskorna i min samling kommer alla från de stora kedjorna och är med andra ord budgetballerinaskor.


Middag direkt efter jobbet!

image25          image27                                 
                   image33

image28                    image29


Så här skulle jag gärna klä mig inför en middag efter jobbet. Den blommiga, våriga blusen passar finfint till lite lätt utsvängda, mörkblå jeans och de svarta slingbacksen med platå ger outfiten en glamourös touch. Den puderrosa clutchen blir pricken över i. På mig sputar jag Prada Tendre, en lätt men ändå lite kryddig doft med inslag av bla. citrus, mandarin, patchouli och vanilj.


Det fina med denna outfit är att den fungerar bra även på jobbet under dagen så att man slipper åka hem för klädesombyte senare. En finstickad kofta över blusen tonar ner outfiten dagtid och skorna kan man ha med till jobbet för ombyte, såvida man inte känner för att trippa omkring i highheels under arbetstid.
Plaggen har jag valt ut från Top Shops vårkollektion!


Debatt om shoppingkultur!


Nu har äntligen solen börjat titta fram, så passande eftersom jag snart ska ut på stan på klockjakt. Men först lite lunch (taimat) och ett debattinlägg här på bloggen.


Det har ju varit ett himla liv och debatterande om modebloggar den senaste tiden. För er som inte har följt debatten, eller för er så vill uppdatera er, kan ni göra det här!


Ståuppkomikern Tobias Persson har skrivit ett debattinlägg i Expressen, i vilket han ifrågasätter modebloggars existensberättigande.Hela inlägget känns ganska ogenomtänkt och snudd på omoget faktiskt. .Jag menar, visst får han ogilla ytlighet, men frågan är snarare om han själv bygger järnvägar och hus, vilket han i sin artikel uppmanar modebloggande tjejer att ägna sin tid åt.
Det hela blir även något motsägelsefullt då han ju själv är ståuppkomiker (inte fredsmäklare, hjärnkirurg eller forskare) och tjänar pengar på detta. Modebloggar är också till för att underhålla men även inspirera och glädja andra som delar samma intresse! Ibland behövs något lättsamt i vardagen, man behöver inte alltid älta världens alla problem..(det borde ju han om någon förstå tycker jag, en ståuppkomikers uppgift är ju inte heller att rädda världen eller att förbättra samhället utan att få människor att skratta)
Kanske är han rädd för den makt och det inflytande unga tjejer får i och med bloggandet, kanske inte, men jag förstår inte riktigt hur man kan bli så upprörd  över just modebloggar..
Om man ska dra det hela till sin spets (vilket kanske är lite onödigt) så kan man ju undra vad han anser om killar som ägnar sig våldsamma dataspel, de borde väl vara ute och bygga vägar istället enligt honom..?
Det verkar ju som vanligt vara så att det många tjejer intresserar sig för nedvärderas och betraktas som mindre viktigt..


Köphysteri är dock alltid något negativt, att handla enbart för handlandets skull är väl knappast något att eftersträva. Inspiration, köptips och dagens outfit är något helt annat. Faktum är att sen jag började blogga har jag mer och mer återanvänt gamla plagg och kombinerat med nyinköpta och satt ihop till nya outfits, ja i stort sett tänkt över min garderob i större utsträckning och hur jag kan använda äldre plagg och assecoarer. Dessutom älskar jag att se andra modebloggares dagensoutfitbilder som jag kan finna inspiration i.

Mode har alltid funnits ända sedan människor började bära kläder på kroppen och människor har alltid intresserat sig för vackra saker på ett eller annat vis. Punkt slut. 

Det har förresten även visats en debatt på TV om modebloggar eller rättare sagt om shoppingkultur och har ni missat den så kan ni se den här. Ebba Von Sydow och Blondinbella var några av deltagarna i debatten.

image24   Ebba Von Sydow


Hjälp, en hantverkare!

Usch, det är hantverkare här och jobbar i lägenheten nu och jag som känner mig totalsunkig. Har dessutom lagt tvätt i tvättmaskinen i badrummet (där de såklart ska vara och arbeta). Jobbigt, jobbigt... ..Jag hatar verkligen att helt yrvaken och rufsig behöva öppna dörren för helt okända människor på morgonkvisten (hjäälp!).
Jag visste nämligen inte att de skulle komma idag  (pokvännen hade såklart glömt att tala om det...grrrrr).


Ska senare idag ut en runda på stan innan jobbet (i snöhelvetet) och kolla efter en ny klocka. Mina klockbatterier dog igår och jag hade som jag skrev igår faktiskt planer på att köpa en ny ändå. Hmm, det måste vara ett tecken att jag ska göra det, eller hur?


Usch, jag känner mig så begränsad nu i och med att hantverkarna är här, men får väl mysa vidare ett tag framför datorn och försöka förtränga att några okända män står och jobbar i badrummet bara en halvmeter från mig. Skönt att i alla fall vara inne i värmen (jag försöker alltid se det positiva ha, ha)


Denna bild på Sara jessica Parker (aka Carrie Bradshaw) får mig verkligen att längta till SATC filmen (som för övrigt har Sverigepremiär den 20 juni)....

image19


Tritoniklocka!

image13 En sådan här fin Tritoniklocka hade inte varit dumt alls och står på månadens inköpslista, en klassisk klocka med rosa inslag. Ett mycket välmotiverat köp dessutom då minutrarna inte finns markerade på min nuvarande klocka från D&G klocka vilket faktiskt har stört mig ett tag nu. Man kan liksom inte riktigt se exakt vad klockan är. Ett nytt och mer funktionellt armbandsur  hade alltså varit på sin plats!
Denna pärla från Tritoni kostar 798 pix.

Dagens doft!


image17 Idag doftar jag av den ljuvliga Burberry Brit Sheer, en oerhört lätt och fräsch doft som därmed passar perfekt så här på våren. Den är dessutom kvinnligt blommig och förpackad i en bedårande söt, rosa flaska. Doften har bla. noter av ananasblad, druvor, litchi och persikoblom. I basnoten finns vit musk och trä. Det är alltså en perfekt vardagsdoft att bära på jobbet, men den får gärna hänga med en och annan varm partynatt också . 

Det snöar!

                                image9

Usch, vad trött jag blir på all denna snö och kyla! Hade egentligen tänkt att ta en liten powerwalk innan jobbet idag (påskledigheten är tyvärr slut för min del) men ångrade mig tvärt då jag tittade ut på snöovädret utanför fönstret.. Hade helst krypit upp i soffan med en filt och en bok samt en kopp varmt citronte, men får cykla iväg till jobbet tidigare idag på grund av den där jädra snön så att jag kommer fram i tid.
Men när jag kommer hem väntar i alla fall denna (lagom lättsamma) bok på mig i sängen..

Klänning blir kjol!

image11

Här är har jag dragit en blygrå topp över min lila Gina Tricotklänning och på så vis förvandlas klänningen till en tajtsittande kjol istället! Så praktiskt!
Det funkar dessutom finfint att bära en lite längre kjol över klänningen (eftersom den ju sitter så tajt) och därmed kan den även användas som en top med djup urringning. Alltså en otroligt användbar klänning för alla tillfällen, fest eller vardag. Jag älskar verkligen plagg med många kombinationsmöjligheter.!
Den mörkgrå tröjan kommer förresten även den från Gina Tricot och de gråa stövlarna med drapering är från Don och Donna!

Lila GinaTricot klänning!

                                                               
                                                                   image11
                                                                   Lite skrynklig kanske...?

Lägger här upp en bild på mig i min lila Gina Tricotklänning. Har ju denna klänning även i svart och jag älskar verkligen detta eleganta, sexiga fodral. Den kommer säkerligen bli vårens och sommarens stora favorit! Har faktiskt även en American Apparelkläning men konstigt nog är Gina klänningen av bättre kvalitet och har bättre passform. Skulle faktiskt vilja ha den i ännu fler färger och det kan man ju kanske unna sig då den bara kostar 129 pix.
På armen hänger en svart Longchampsväska och de grå mockastövlarna med drapering kommer från Don and Donna!

Just nu är jag supermätt  (efter påskbordrester och smågodis) och ska därför slappa framför ett avsnitt av The Hills. Väldigt ytligt, väldigt mycket mode, väldigt mycket drama!

image154


Jag idag!

image10

Ja, då var man alltså tillbaka på Blogg.se se igen. Har sedan december haft min blogg på Fashionblogg.se stället men kände nu att jag ville återgå hit där det hela faktiskt började, det var nämligen här som jag startade min allra första blogg.

Solen lyser för en gångs skull idag, som ju sig bör på våren men det är svinkallt. Fördelen med det är ju dock att man blir sådär extra pigg i knoppen då det är kallt..Trotsar dock kylan och klär mig i klänning idag.

Dagens outfit går helt i svart, favoritfärgen framför andra. Bilden togs igårkväll men klänningen får hänga med ett varv  till.

Den svarta klänningen med u-urringning i ryggen kommer från Gina Tricot och är faktiskt en väldigt bra kopia av de populära American apparelklänningarna. Ginas kopior är såklart inte riktigt lika välgjorda som originalen från AA men de sitter bra, är kanonbekväma och billiga samt finns i flera härliga färger.

RSS 2.0